Vides Aferra’t: Apoderant per a crear nous futurs

aferrat-beatriz-v2ok

24/08/2016

La Beatriz és una usuària del projecte Aferra’t que va arribar al servei derivada pels Serveis Socials. La situació en què es trobava quan va començar (separada, amb dos fills i sense cap tipus d’ingrés) es veia agreujada pel fet d’haver de conviure per raons econòmiques sota el mateix sostre que la seva exsogra i el pare dels seus fills, amb qui la convivència era extremadament difícil. “Va arribar un moment en què vaig veure clar que havia tocat fons i havia de posar-hi remei”,afirma la Beatriz quan recorda ara aquells inicis.

Aviat es van fer evidents, tant en les sessions d’apoderament individual com grupal, la seva motivació, compromís i una voluntat ferma d’agafar les regnes de la seva vida. Va demostrar tenir grans capacitats, formació i experiència laboral suficients per ensortir-se’n, però li mancava reforçar l’autoconfiança i autoestima. El treball d’acompanyament es va centrar, doncs, en reforçar aquests aspectes que podien estar obstaculitzant les seves possibilitats de desenvolupament personal i d’inserció laboral

Com a resultat de tot aquest treball la Beatriz ha superat recentment amb èxit un procés de selecció, aconseguint un lloc de treball que li agrada i on se sent valorada. Aquest ha estat un primer pas molt important que li ha servit per sentir-se capacitada per encarar el futur, prendre decisions i millorar la seva qualitat de vida. Ara toca continuar amb el pla de treball que ella mateixa s’ha dissenyat, amb objectius a curt, mig i llarg termini i amb un pla d’activitats programades per assolir-los.

La història de la Beatriz és un dels molts casos en què l’Aferra’t acompanya persones i les apodera perquè puguin aferrar-se a la vida i a les seves fortaleses, sent capaços de dissenyar-se un pla de treball que els ajudi a dibuixar un futur diferent i ple d’oportunitats.

Enhorabona Beatriz i molta força per a continuar amb aquest recorregut!